Rakkaat karvaiset ystävämme voivat äkillisesti tarvita jotain apteekkituotteita, ja siksi onkin hyvä, että sairastumisen tai haaverin sattuessa apu löytyy valmiiksi kotoa. Lemmikeille onkin hyvä pitää kotona omaa pientä apteekkia, jossa säilytetään muutamia tärkeimpiä asioita. Meillä Sulkavan apteekissa on erityisen laaja eläintuotevalikoima ja autamme mielellämme sopivan tuotteen valitsemisessa. Tähän olemme koonneet tärkeimmät vinkit lemmikin kotiapteekkia varten.

Lemmikin hygieniatuotteet

Hammastahna

Ihmisten hammastahnoissa oleva fluori voi nieltynä ärsyttää vatsaa, mistä johtuen lemmikeille on omat hammastahnansa. Hammaspesua kannattaakin opetella jo pennusta alkaen, jotta siitä muodostuu rutiini. Kun hampaat pitää puhtaana, pysyy suukin terveenä eikä hampaita välttämättä tarvitse poistaa myöhemmin niin paljoa.

Korvanpuhdistusaine

Lemmikin korvia ei kannata turhan takia putsata, sillä korvat voivat ärsyyntyä liian aktiivisesta putsauksesta. Jos korvissa kuitenkin selvästi näkyy jotain putsattavaa, voi pieni huuhtelu olla paikallaan. Korvanpuhdistusaine on tässä oiva väline. Myös korvanlehdet on hyvä pyyhkäistä putsauksen yhteydessä.

Silmähuuhde tai silmätipat

Kun lemmikin silmään joutuu roska tai silmä on muuten ärtynyt, voi silmän huuhteleminen silmähuuhtella tai kosteuttavien silmätippojen käyttäminen olla paikallaan.

Shampoo

Lemmikin turkki on hyvä välillä pestä shampoolla lian poistamiseksi. Apteekista on saatavilla sekä koirille että kissoille sopivia hellävaraisia shampoita.

Lemmikin haavanhoito

Lemmikille voi myös sattua ja tapahtua. Silloin on hyvä olla joitain lemmikille sopivia haavanhoito yms tuotteita. Karkea sepeli tai kuuma asfaltti kesällä voivat vahingoittaa koiran anturoita. Myös risut ja oksat voivat tehdä haavoja koirille, puhumattakaan kesäisin ilmenevästä "Hot spotista". Myös näihin vaivoihin löytyy apua apteekista.

Lemmikin lääkkeet ja muut oireita helpottavat

Kissanmallas tai parafiiniöljy

Voidaan käyttää tilapäisesti helpottamaan kissoilla karvapallojen kulkemista suolistossa ja myös ummetukseen.

Probiootti- ja prebioottivalmisteet

Toimivat hyvänä apuna tavallisiin lieviin vatsavaivoihin, kuten ripuliin. Aina hyvä pitää varastossa – ikinä kun ei tiedä milloin vatsavaivat yllättävät.

Matolääke

Pennut madotetaan kasvattajan/eläinlääkärin ohjeiden mukaisesti. Aikuisia koiria ja kissoja suositellaan lähtökohtaisesti madottamaan vain ulostenäytteen perusteella.

Punkkikarkote ja -pihdit

Punkkikarkotteita löytyy lemmikeille ilman reseptiä niin valeluliuoksina kuin pantoinakin. Henkilökuntamme auttaa sopivan valmisteen valitsemisessa. Sen lisäksi on hyvä olla aina olemassa punkkipihdit, joilla punkin poistaminen tarvittaessa onnistuu vaivattomasti.